Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Felelősség a megyék helyzetéért Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. január 26.

Image"Egy különleges évben (és az idei, két választással ilyen) különösen fontos, hogy az emberek tisztán lássák, ki, mi vezetett a megyei önkormányzatok mai, siralmas helyzetéhez.W – fejtette ki sajtótájékoztatóján dr. Balogh Ibolya, közgyűlési elnök. - "Nem az önkormányzatok tehetnek arról, hogy sorban hírt kell adniuk csődveszélyes helyzetükről, intézményeik kényszerű takarékossági intézkedéseiről. A történet 2006-ban kezdődött az önkormányzatok ellenzéki vezetés alá kerülésével, és Lamperth Mónika szavaival: „Nem a Fidesz fogja osztani a pénzt”! "

Tovább...
 
Mi kell egy jó álláskereső portálhoz? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 25.

Nem a kínált állások száma a legfontosabb annak megválasztásában, hogy hol nézünk munka után. – derül ki a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. Garda Consulting Kft. megbízásából végzett friss kutatásából. A leglátogatottabb állásportálok ún. használhatóságát vizsgáló kutatás arra derít fényt, hogy még az aktív álláskeresők sem látogatnak 3-4 portálnál többet, az állást aktívan nem keresők pedig náluk jóval alacsonyabb intenzitással „nézelődnek”.

Tovább...
 
Nem tett le az MSZP a nyugdíjpénztárak privatizációjáról! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 25.

Image"Aki nem akarja a nyugdíjak privatizációját, az a Fidesz aláírásgyűjtő ívét írja alá. Az MSZP-nél ilyen vállalás nincs! Vajon miért?" - hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András vasárnapi sajtótájékoztatóján. - "Tegnap az MSZP és a Fidesz nyugdíjas tagozata is aláírásgyűjtésbe kezdett a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban. A Fidesz azoknak az aláírására számít, akik egyetértenek abban, hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat, így ne lehessen veszélybe sodorni valamennyi magyar ember nyugdíját."

Tovább...
 
"Szeretnék újra járni!" - egy kislány nagy álma Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2010. január 23.

ImageSzabó Fédra hamarosan ünnepli a 8. születésnapját. Ő egy székesfehérvári kislány, aki 2009 nyaráig életerős, vidám gyermek volt. Szinte egyik napról a másikra azonban egy rendkívül sajnálatos esemény történt vele: egyszerre kapott szemideg-, agyvelő-, és gerincvelő gyulladást (Devic-szindrómát), aminek következtében mindössze néhány nap leforgása alatt kerekesszékbe került. Fédra a bordáitól lefelé azóta sem érez semmit. Elméje teljesen ép. Játszik, tanul, gyógykezelések sorát végzi, és reménykedik...

Tovább...
 
Aláírásgyűjtés a nyugdíjasok védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 23.

Image"Aláírásgyűjtésbe kezd a jövő héttől a Fidesz nyugdíjas tagozata, mivel egy kormánydokumentum alapján attól tartanak, hogy az MSZP-kormány 70 évre akarja emelni a nyugdíjkorhatárt." - mondta mai sajtótájékoztatóján Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke. A fideszes országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az akció keretében egyebek közt azt kérdezik az állampolgároktól, hogy egyetértenek-e azzal, hogy ne emelkedjen 70 évre a nyugdíjkorhatár, hogy ne csökkenjen 15-20 százalékkal az újonnan nyugdíjba vonulók nyugdíja, valamint hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat.

Tovább...
 
Biztonság - érzet, valóság, támogatás Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. január 23.

ImageRendőrségi, önkormányzati és gazdasági vezetők, továbbá a megye más véleményformálói közül gyűltek össze sokan a Szent István Művelődési Házban, hogy igyekezzenek új alapokra helyezni a rendőrség és a társadalom kapcsolatát. Simon László dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya volt az első felszólaló, aki mindjárt leszögezte: reményei szerint ez a találkozó hagyományteremtő lesz, csupán első a sorban.

Tovább...
 
Két generáció - egy cél! Nyomtatás E-mail
Írta: Németh - Kész Mónika r. szds.   
2010. január 23.

Image-Ezzel a címmel kezdeményezett vetélkedőt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület közreműködésével nagyszülők és unokáik részére. A verseny tegnap délelőtt vette kezdetét. A résztvevők – mind a szépkorúak, mind a fiatalok – nagy izgalommal érkeztek meg reggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tornatermébe, ahol a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai már várták őket.

Tovább...
 
Gyurcsány kitalálta, Bajnai beismerte - Az MSZP lebukott a svéd modelljével Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 23.

ImageA tények a következők: Gyurcsány Ferenc létrehozta a Nyugdíj és Időskor Kerekasztalt, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal pénzelt és működtetett. Ez a Kerekasztal a nyugdíjkorhatár 70 évre emeléséről, a nyugdíjak privatizációjáról, egyéni számlás rendszerről, sőt a nyugdíjak értékének 10-20 százalékos csökkenéséről írt a jelentésében. Ezek tehát a Gyurcsány-féle nyugdíj-testület anyagából származó elemek. Mindezt megerősítette az MSZP-kormány mostani vezetője, Bajnai Gordon, aki azt mondta: "a Kerekasztal jelentése alapul szolgálhat annak, milyen legyen a későbbi magyar nyugdíjrendszer."

Tovább...
 
Lakossági fórumot tartott dr. Cser-Palkovics András és Törő Gábor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 22.

ImageLakossági fórumot tartott dr. Cser-Palkovics András és Törő Gábor országgyűlési képviselő-jelölt Fehérvárcsurgón. A helyi művelődési házban megrendezett program telházasra sikeredett. Az est során számos közéleti kérdés szóba került, amelyre a vendégül hívott politikusok készségesen és kimerítően válaszoltak.

Tovább...
 
Folytatásban: a Warvasovszky Donát-ügy Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 22.

ImageA Fidesz egyetért Warvasovszky Tihamérral abban, hogy minden olyan típusú, önkormányzati cégek vezetőire vonatkozó munkaszerződést nyilvánosságra kell hozni, amellyel az elmúlt napokban foglalkozott a sajtó, például Warvasovszky Donát kapcsán. Erről egyébként már törvény is rendelkezik. „Reméljük, hogy mások mellett Warvasovszky Donát is – megfogadva édesapja tanácsát – nyilvánosságra hozza munkaszerződését.” - reagált Orosz István, a Fidesz városi elnöke Warvasovszky Tihamér tegnapi közleményére.

Tovább...
 
Feloldották a látogatási tilalmat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 22.

ImageAz utóbbi időben folyamatosan csökkent az újinfluenza-szerű megbetegedések száma a Közép-dunántúli Régióban. Ezért a Fejér Megyei Szent György Kórházban feloldotta a látogatási tilalmat az intézmény megbízott főigazgatója, dr. Jachymczyk György. A betegekhez így tegnap óta korlátozás nélkül térhetnek be hozzátartozóik, szeretteik.

 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18668 - 18678 / 20496